• Telefon

    +90 532 404 99 84
  • E-posta

    info@megastarpls.com
  • Adres

    İkitelli O.S.B. Mah. Dersan B Blok Sk. B Blok Apt. No: 1/166 Başakşehir/İstanbul
Plastik Saklama Kaplari için İpuçları
Saklama Kapları Gıdaları uzun süre taze ve sağlıklı bir şekilde muhafaza etme olanağı sunan saklama kapları, farklı boy ve tasarım seçenekleriyle farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunar.
     Saklama Kapları Gıdaları uzun süre taze ve sağlıklı bir şekilde muhafaza etme olanağı sunan saklama kapları, farklı boy ve tasarım seçenekleriyle farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunar. Cam, plastik, mika, porselen gibi malzemelerden üretilen saklama kabı modelleri, besin türlerine göre saklamaya imkan verirken, buzdolabı ve mikrodalga fırında kullanılabilen çeşitleri, yiyecekleri korumasının yanı sıra, ısıtma ve soğutma sürecinde kolaylık sağlar. Saklama Kapları Ve Fiyatları Saklama kapları ve fiyatları arasından, bütçenize ve zevkinize en uygun ürünleri seçmenize olanak tanıyan icoz.com.tr ile birçok markanın, zengin renk ve desen seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Bu kategoride şık tasarımlarıyla mutfağınıza estetik bir görünüm kazandıracak ürünlerin inceleyebilir ve fiyatlarını birbirleri ile kıyaslayabilirsiniz. Yemek öğünleri sonrası artan yemeklerin yanı sıra, tahıl, baklagil, kuru yemiş, baharat gibi çeşitleri de saklayabileceğiniz bu ürünler, aynı zamanda mutfağınıza sağlık ve düzenli bir görünüm kazandırır.
     Çeşitli boyutlarda tasarlanmış iç içe geçebilen saklama kabı setleri, kullanılmadığı durumlarda alan tasarrufu sağlarken, kullanım açısından da işlevsellik sunar. Saklama Kabı Ne İşe Yarar? Saklama kapları yiyecekleri uzun süre tazeliğini koruyacak şekilde muhafaza etmeyi sağlarken, ergonomik tasarımları ile mutfaklarda yer tasarrufuna imkan verir. Saklanmak istenen gıdaların türüne göre farklı malzemelerden üretilen modelleri, farklı boyutlarıyla oldukça pratik bir kullanım sunarken, her türü gıdayı ilk günkü tazeliğiyle muhafaza etme konusunda kolaylık sağlarlar. Sızdırmaz özellikleri sayesinde sıvı gıdalarınızı bile istediğiniz gibi korumanız mümkün olur.Farklı özelliklere sahip saklama kabı seçeneklerinin birçoğu buzdolabı ve mikrodalga fırınlarda kullanıma uygun şekilde üretilir. Bu açıdan bu mutfak gereçleri muhafaza işlevinin yanı sıra yiyecekleri soğutma, ısıtma ve servis etme açısından da kullanılabilir. Vakumlu modelleri, özel kapak yapıları sayesinde hava alışverişine imkan tanıdığından, besinlerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Bu açıdan kahvaltılık ve süt ürünleri gibi, çabuk bozulan besinlerin tazeliğini koruma sürecinde sıkça tercih edilirler. Bunun yanı sıra bu ürünler, içerisindeki gıdanın kokusunu sabitleyerek dışarı çıkmasını engeller.
      Bu açıdan farklı gıdaları kokuları da birbirine karışmaz. Saklama Kabı Nasıl Kullanılır? Saklama kapları gıdaları muhafaza etme amacıyla kullanıldığı için temizlik ve kullanım açısından dikkat gerektiren gereçlerden biridir. Bu bakımdan bazı püf noktaları bilmekte fayda vardır.Saklama kabı kullanımında dikkat edilecek temel konu, kabın temizliğidir. Saklama kabının içerisinde bulunan gıda boşaltılıp başka bir yiyecek konulacaksa, öncesinde kabın iyice yıkanması gerekir. Bu durum hem farklı yiyeceklerin koku ve aromalarının birbirine karışmasını önlemek, hem de yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak açısından önem taşır. Ayrıca, bu ürünlerin pek çoğu bulaşık makinesinde yıkanabilir özellikte üretilir. Bu açıdan temizliği kolay olur. Yine de, yıkama sırasında ürünün bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.Saklama kaplarını kullanırken dikkat edilecek bir diğer nokta kabın üretildiği malzemedir. Gıdaların sağlıklı şekilde korunması için besinlerin muhafaza edileceği kabın doğru seçilmesi gerekir. Bakliyat, baharat gibi gıdalar için plastik kaplar daha sık tercih edilirken, yemeklerin muhafaza edilmesinde ısıya dayanıklı cam ve seramik özellikte olan modellerinin kullanılması daha doğru olacaktır.
      Bunun yanı sıra kap içerisine konan yiyeceklerin sıcaklığına da dikkat etmek gerekir. Sıcak gıdaları, doğrudan plastik ya da metal kaplara koymak sağlık acısından zararlı olabilir. Bu açıdan eğer besinler sıcak olarak saklanacaksa, camdan veya porselenden üretilmiş modellerin kullanılması daha doğru olacaktır. Ek olarak, saklama kabı seçiminde sağlık ve uzun süre kullanım açısından kaliteli malzemelerden üretilmiş ürünleri tercih etmeye özen göstermek gerekir.